ClickCease

EMELŐ-TOLÓ AJTÓ RENDSZER

Emelő-toló erkélyajtó

Az emelő-toló erkélyajtó a nyílászárók eddigi legmodernebb, legfejlettebb kategóriája, amely a speciális vasalatrendszernek és a kifinomult mechanikai paramétereknek köszönhetően napjainkban egyre népszerűbb.

Emelő-toló erkélyajtó előnyei:

 • modern, elegáns megjelenés
 • helytakarékosság, akár 5-7 méteres nyílások áthidalása is lehetséges
 • vízszintesen eltolhatóak a szárnyak, minimális erőkifejtéssel
 • optikailag nagyítja a teret a panorámás kilátásnak köszönhetően
 • akár a padlóig süllyeszthető küszöbmagasság, mely biztosítja az akadálymentességet 
 • speciális vasalat, mely akár egy 400kg-os ajtó mozgatását is könnyedén lehetővé teszi
 • jelentős üvegfelület, mégis védelmet biztosít a külső behatások ellen
 • 40 féle színnel és dekorral választhat

emelő-toló erkélyajtó biztonsági üvegezéssel

 

Az emelő-toló erkélyajtók működési elve

A toló-bukó erkélyajtótól eltérően itt az ajtó alsó élében található a futókocsi. A szárnyak a falsíkkal egy vonalban helyezkednek el. A kilincs elfordításával az ajtószárny felemelkedik, és a síneken könnyedén oldalra tolható.


Az általunk forgalmazott Elegant emelő-toló erkélyajtók fő tulajdonságai:

Beépítési mélység: optimális, szárny 76 mm, tok 175 mm.

Tömítés: közvetlenül az ajtóprofilban elhelyezve, tökéletesen véd az eső, a szél és egyéb időjárási viszontagságok ellen.

Üvegezés: emelő-toló erkélyajtóink 3 rétegű, akár 52 mm vastagságú illetve biztonsági üvegezéssel is választhatóak.

Küszöb: alig 19mm vagy besüllyeszthető, így tökéletesen akadálymentes.  Két féle anyagból készülhet, PVC az új épületekhez és alumínium küszöb a régebbi típusú házakhoz.
Szigetelés: 5 kamrás profil, így a kiváló hőszigetelő képesség garantált.
Méret: akár 2,6 x 6,5 méteres kivitelben is rendelhető az extra panorámás kilátásért.

A XXI. századi lakberendezési trendek egyik hangsúlyos eleme a belső és külső terekhez, stílusunkhoz egyaránt passzoló nyílászárók beszerelése, hiszen ezek rendkívüli módon tudják alakítani otthonunk arculatát. Egy-egy stílusos, modern erkélyajtó kifejezetten sokat nyom a latba, mivel egyszerre ékesíti a külső és a belső architektúrát is. Az erkélyajtóknak számos típusa és vállfaja létezik, így szinte garantált, hogy Ön is könnyen megtalálja az igényeinek megfelelő, stílusához illő nyílászárót. A következő néhány mondatban ebben segítünk Önnek.

 

Emelő-toló ajtórendszer

A Realtherm kínálatában csakis a stílusos, modern megjelenésű és funkcionalitás terén is tökéletes nyílászárórendszereket találhatja meg, melyeket Európa legnépszerűbb beszállítóitól szerzünk be. Nincs ez másképp a műanyag erkélyajtó kategóriájában sem. Ezen a téren az emelő-toló ajtórendszerek alkotják repertoárunk fő vonalát. Az emelő toló erkélyajtó és a toló-bukó szerkezet között főként az a különbség, hogy az ajtószárny belső, illetve alsó homloklapján nem látható a futókocsi, ugyanis ez rejtett helyen, az ajtó alsó élében kap helyet. Ez több szempontból is praktikus, hiszen megkönnyíti a közlekedést, és megjelenésben is esztétikusabb látványt nyújt. 

 • Az emelő toló erkélyajtó előnyei között az egyik legnépszerűbb a padlóig süllyeszthető küszöbmagasság, aminek köszönhetően könnyen akadálymentessé teheti otthonát.
 • A nagy üvegfelületek kedvelőinek, akik imádják a panorámakilátást szintén tökéletes választás lehet egy emelő-toló rendszer, hiszen igen széles, akár 2,6 m magas és akár 6,5 m széles kivitelben is megvásárolhatók a szóban forgó nyílászárók. A toló-bukó ajtók esetén ezzel szemben a méretválaszték korlátozott, az akadálymentesített közlekedés pedig nem megvalósítható.
 • Szintén a toló erkélyajtó mellett szól, hogy egyetlen nagy üvegfelületről beszélünk, így tulajdonképpen a hőhídmentes padlócsatlakoztatás sem jelent problémát. A modern technológiának köszönhetően nem csupán rendkívül egyszerű az emelő toló erkélyajtó nyitása és csukása, de akár elektromosan is működtethető.

Emelő toló teraszajtó: minden téren, minden térhez 

Akadálymentes közlekedés, könnyű karbantartás

Az emelő toló erkélyajtó kétséget kizáróan a nyílászárók top kategóriájába sorolható termék. A legkülönlegesebb egyéni igényekre szabva szinte bárhol alkalmazhatóak, olyan helyeken is, ahol a toló-bukó erkélyajtókkal nem lehet a falnyílást áthidalni. A rengeteg előnynél fogva az árkategóriát tekintve a toló bukó rendszerek ugyan magasabb szintet képviselnek, azonban mindenképpen megéri ebbe fektetni. Egyrészt a kevesebb mozgó alkatrész miatt kisebb a meghibásodás lehetősége, így a karbantartása nem igényel komolyabb hozzáértést, vagy időráfordítást. Másfelől, ha a háztartásban él gyermek, idős ember, vagy netán mozgássérült személy, akkor az ilyen típusú ajtók egyszerűbbé teszik a közlekedést, kevesebb a baleset esélye is.

 

emelő toló erkélyajtó a modern otthonokhoz

A toló erkélyajtó hatalmas üvegfelületei rendkívüli vizuális élményt nyújtanak

 

Több természetes fény az otthonában emelő toló teraszajtóval

A műanyag erkélyajtó nagyméretű üvegfelülete páratlan kilátást nyújt a külvilágra, másrészt az otthonába bejutó természetes fény mennyisége is sokkal több, mint a normál nyílászárók esetében. A természetes fény jó hatással van az egészségre, közérzetre is. A modern építészeti trendek is leginkább az egyre nagyobb üvegfelületek irányába haladnak, hiszen az igényesen kivitelezett erkélyajtók esztétikája különleges élményt nyújthat. A szűkösebb lakásokban kifejezetten célszerű az erkélyekre emelő toló ajtókat telepíteni, ugyanis a sokkal tágasabb belső terek látszatát keltik. A kialakításnál fogva akár 6 méter szélességben is beépíthető, melynek akkor van igazán nagy jelentősége, ha a kilátás nyújtotta élmény az elsődleges igények között szerepel.

 

Kapcsolatfelvétel

Ha elvesztette a fonalat a műszaki paraméterek sokaságában ne aggódjon, bátran keressen fel minket, s készségesen segítünk kiválasztani a megfelelő nyílászárót.

A műanyag erkélyajtó rendszerek rengeteg előnnyel járnak, és számos szempontból megkönnyítik mindennapi életünket, hiszen olyan funkciókkal bírnak, melyek napjainkban már elengedhetetlenek, elég csak az akadálymentesített közlekedésre gondolni. Nem mellesleg az esztétikus megjelenés, a csodás panoráma is fontos szempontok lehetnek. Ma már mindenki megtalálhatja az otthona architektúrájához leginkább illő ajtókat.
Ha bármilyen kérdése van, vagy további információkra vágyik, vegye fel velünk a kapcsolatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül a város megjelölésével, vagy nézzen szét weboldalunkon, ahol számos blogcikket és termékleírást találhat.