ClickCease

Alumínium ablak

Napjainkban igen széles választék kínálkozik a nyílászárók terén, ahol mindenki megtalálhatja a maga személyes kedvencét az anyagok, formák és színek végtelen kombinációjában. Az igen nagy népszerűségnek örvendő műanyag ablak mellett azonban mindenképp érdemes szót ejteni az alumínium ablak előnyeiről is.

Miért is éri meg az alu ablak vásárlása, milyen egyedi tulajdonságai vannak, melyek kiváltképp vonzóvá teszik ezt a fajta nyílászárót?

A korszerűség jegyében

Alumínium ablak széles választékban a Realthermnél

A modern architektúrában egyre népszerűbbek a nagy üvegfelületek, a hatalmas nyílászárók, és emelő-toló ajtó-, vagy ablakszerkezetek. A nagy méret ugyanakkor speciális tulajdonságokat igényel, éppen ezért olyan anyagokból érdemes ezeket kialakítani, melyek egyszerre stabilak, könnyűek, minimális a hőtágulásuk és az időjárás viszontagságainak is hosszútávon ellenállnak. Erre a legmegfelelőbb anyagnak az alumínium bizonyult.

Az alumínium ablak számos, tipikus előnnyel bír, melyeket érdemes már otthona tervezésekor, vagy felújításkor szem előtt tartania attól függően, milyen célra szeretné azt felhasználni.

  • Hosszú élettartam: Az alumínium nyílászárók talán egyik legnagyobb előnye abban rejlik, hogy élettartamuk voltaképpen többszöröse a fa, vagy műanyag gyártmányoknak.
  • Környezetbarát: Az sem utolsó szempont, hogy az alu ablak gyakorlatilag végtelenszer újrahasznosítható, alapanyagánál fogva, így azok számára, akiknek szívügyük a környezetvédelem, nincs is jobb alternatíva.
  • Ellenálló: Az alumíniumból készült ablakok nem deformálódnak, nem korrodálódnak, rendkívüli módon ellenállnak az időjárás viszontagságainak, így sem a fagy, sem a hőség nem okoz kárt bennük. Ennek következtében különösebb karbantartásra sincs szükség.
  • Stabil: Az alumínium előnyeit kihasználva ezen nyílászárók kifejezetten stabilak, és kiváló mechanikai jellemzőkkel bírnak.
  • Egyedi megjelenés: Akárcsak a műanyag termékek, alumínium társaik is a különleges igényeknek megfelelően egyedi színben és méretben is elérhetők.

Ha nem megy a megfelelő nyílászáró kiválasztása, mi segítünk Önnek, vegye fel a kapcsolatot velünk online ajánlatkérő űrlapunkon keresztül a város megjelölésével.

STAR és SUPERIAL alumínium ablak

A STAR termékcsalád tagját alkotó alumínium ablakok páratlan műszaki paraméterekkel, formákkal, és színekkel operálnak. A modern technológiának és folyamatos innovációnak hála a STAR ablakok a legkorszerűbb kategóriát képviselik a nyílászárópiac útvesztőiben. A hármas hőrekeszes rendszer teljesítményének köszönhetően tökéletes választásnak bizonyulhat az alacsony energiaigényű épületek kivitelezésekor, de az energiamegtakarítás céljából történő felújításhoz is remek alternatívát nyújtanak. A letisztult, egyszerű, ám annál modernebb és esztétikusabb megjelenés pedig bármilyen épület architektúráját és arculatát is hihetetlen módon képesek feldobni.
A SUPERIAL profilokból ugyancsak kiváló minőségű alumínium ablak készül. A hőhídmentes kialakítás magas színvonalú hőszigetelési értéket biztosít, ami megfelel minden jogszabályi követelményeknek. A SUPERIAL alumínium ablakok szintén precíz és remekbeszabott felületkezelést kapnak, emellett sokféle színből kérhetők. Az SP i és SP i+ rendszerek felhasználásával készült szerkezetek a gyakorlatban bevált, széleskörűen alkalmazható és nagyra értékelt SUPERIAL rendszer szerkezeti megoldásaira alapoznak, melyek abban testesülnek meg, hogy az i és i+ kiegészítő szigetelések alkalmazásával a nyílászárók keresztmetszeti hőátbocsátási tényezője akár 0,2 – 0,5 W/m2K mértékben is javulhat.

 

Hőszigetelő képesség

A STAR alumínium ablak kivételes hőszigetelő képessége az akár 72 vagy 81 mm-es üvegvastagságból és a több kamrás hőrekeszes rendszerből fakad, mely a 90mm-es tokvastagsággal párosul. Ez a többlépcsős hőszigetelő rendszer kimagasló mutatókat eredményez, hiszen a hőátbocsájtási tényezője 0,73 W/m2K körül mozog. A SUPERIAL termékek ennél szerényebb mutatókkal rendelkeznek ugyan, 14-61 mm-ig terjedő üvegvastagsággal, de természetesen a személyes igényeket kell figyelembe venni, ha az üvegvastagságról van szó. Fel kell mérni, hogy az Ön otthonába melyik a legmegfelelőbb.
Mind a két bemutatott profilrendszer alumínium nyílászárói a letisztult stílust tükrözik, mely elengedhetetlen az új építésű vagy felújítandó otthonokból, hiszen páratlan élményt nyújtanak az esztétikum és harmónia terén. A különleges megjelenés és maximális funkcionalitás nem csak látványban, de szigetelésben is kompromisszum-mentes megoldást jelent.

Ha szeretne bővebben tájékozódni az alumínium ablak előnyeiről, nézzen szét weboldalunkon, olvassa el katalógusainkat, s, ha bármilyen további kérdés megfogalmazódott Önben, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot ajánlatkérő űrlapunkon keresztül a város megjelölésével.

Alumínium ablak a modern építészetben közkedvelt elem

Az alumínium nyílászárókkal gazdagított otthoni környezet és terek az egyediséget és sokoldalúságot tükrözik, hiszen a letisztult, erős alumíniumkeretek és az intelligens dizájn a végtelen lehetőségek tárházát tartogatják. Mindenki más-más érték-, és stílusvilágot képvisel, így a színek, formák, méretek, netán nyitási típusok sokszínűsége óriási választási szabadságot teremtenek.